Mikroflóra spontánně kvašených piv

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikroflóra spontánně kvašených piv

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lorencová, Eva
dc.contributor.author Horáková, Agáta
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:17Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:17Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50856
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikroflóry spontánně kvašených piv, nejčastěji tedy lambických piv, které se vaří v Belgii. Cílem této práce bylo vytvořit přehled mikroflóry v určitých fázích procesu fermentace produktu a důvodu jejich přítomnosti. Proces fermentace byl rozdělen do čtyř základních fázích, kde v každé fázi se vyskytuje jiná mikroflóra přispívající ke konečné chuti a aroma piva. Bakalářská práce dále popisuje způsoby izolace a identifikace mikroorganizmů a dostupný sortiment na českém a evropském trhu.
dc.format 66 s. (107 246 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject spontánně kvašené pivo cs
dc.subject mikroflóra cs
dc.subject fermentace cs
dc.subject spontaneously fermented beer en
dc.subject microflora en
dc.subject fermentation en
dc.title Mikroflóra spontánně kvašených piv
dc.title.alternative Microflora of Spontaneous Fermented Beers
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kůrová, Vendula
dc.date.accepted 2022-06-16
dc.description.abstract-translated This Bachelor thesis deals with the issue of microflora of spontaneously fermented beers, most often about Lambic beers which are brewed in Belgium. The aim of this work was to create an overview of the microflora in certain stages of the product fermentation process and the reason for their presence. The process of fermentation was divided into four basic phases, where in each phase is a different microflora contributing to the final taste and aroma of the beer. The bachelor thesis also describes the methods of isolation and identification of microorganisms and the range of products available on the Czech and European markets.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 59709
dc.date.submitted 2022-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2022_dp.pdf 1.994Mb PDF View/Open None
horáková_2022_op.pdf 940.1Kb PDF View/Open None
horáková_2022_vp.pdf 820.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account