Termostabilita rtěnky a balzámu na rty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Termostabilita rtěnky a balzámu na rty

Show full item record

No preview available
Title: Termostabilita rtěnky a balzámu na rty
Author: Páterová, Adriana
Advisor: Lehocký, Marián
Abstract: Bakalářská práce se zabývá termostabilitou rtěnek a balzámů na rty. V teoretické části jsou popsány jednotlivé stupně výroby rtěnek a balzámů na rty, jejich historické využití a obecné složení včetně ingrediencí, z nichž přípravky sestávají. Následuje charakterizace rtěnky z fyzikálně chemického hlediska jako disperzní soustavy a popis termostability přípravků na rty. Praktická část popisuje vybrané metody testování termostability celkem 14 přípravků na rty (7 rtěnek a 7 balzámů na rty) od odlišných výrobců a pohybujících se v různé cenové kategorii. U vzorků byla měřena teplota tání, hodnocena stabilita při fluktuaci teploty a za zvýšené teploty a na závěr byla provedena analýza vzorků pomocí metody DSC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51618
Date: 2022-02-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Biomateriály a kosmetika


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
páterová_2022_dp.pdf 3.060Mb PDF View/Open None
páterová_2022_op.pdf 890.2Kb PDF View/Open None
páterová_2022_vp.pdf 816.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account