Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Vanďurková, Barbora
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:12Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:12Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53905
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá sledováním mikrobiologické kvality vybraných studničních vod odebraných převážně ve vybraných lokalitách Zlínského kraje. V teoretické části je pojednáno o základních fyzikálních a chemických vlastnostech vody, o úloze vody v lidském organismu, o druzích vody v prostředí, o vybraných parametrech pitných vod a možnostech jejich stanovení a o možnostech úpravy a dezinfekce pitných vod. V praktické části bylo provedeno mikrobiologické stanovení přítomných mikroorganismů a výsledky analýzy byly porovnány s platnými legislativními předpisy pro pitnou vodu, dále byla provedena charakterizace vybraných izolovaných mikroorganismů barvením dle Grama, vybranými biochemickými testy a metodou hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF.
dc.format 62 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pitná voda cs
dc.subject indikátorové mikroorganizmy v pitných vodách cs
dc.subject biochemická identifikace mikroorganismů cs
dc.subject MALDI-TOF cs
dc.subject drinking water en
dc.subject indicator microorganisms in drinking water en
dc.subject biochemical identification of microorganisms en
dc.subject MALDI-TOF en
dc.title Vybrané parametry studniční vody z lokality Zlín
dc.title.alternative Selected Parameters of Well Water from the Locality Zlín
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šerá, Jana
dc.date.accepted 2023-06-09
dc.description.abstract-translated This bachelor's thesis deals with monitoring the microbiological quality of selected well waters collected mainly in selected localities of the Zlín Region. The theoretical part discusses the basic physical and chemical properties of water, the role of water in the human body, types of water in the environment, selected parameters of drinking water and the possibilities of their determination, and the possibilities of treatment and disinfection of drinking water. In the practical part, the microbiological determination of the microorganisms present was carried out and the analysis results were compared with the valid legislative regulations for drinking water, and the characterizaton of selected isolated microorganisms was carried out using Gram staining, selected biochemical tests and the mass spectrometry method MALDI-TOF.
dc.description.department Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
dc.thesis.degree-discipline Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie cs
dc.thesis.degree-discipline Food Biotechnology and Applied Microbiology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 61830
dc.date.submitted 2023-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
vanďurková_2023_dp.pdf 1.585Mb PDF View/Open None
vanďurková_2023_op.docx 74.28Kb Unknown View/Open None
vanďurková_2023_vp.pdf 826.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account