Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šebestíková, Romana
dc.contributor.author Bradáč, Martin
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:15:57Z
dc.date.available 2024-07-23T13:15:57Z
dc.date.issued 2024-01-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/55116
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá využitím různých tuků v pečivárenském průmyslu. Vliv tuků byl zkoumán na oplatkách. V práci byl zkoumáno vliv tuku na strukturní vlastnosti oplatek. Pro změření textury byl využit texturometru. Získaná data byly potom mezi sebou porovnána a bylo zjištěno, zda měl tuk vliv na strukturu oplatek. Bylo také využito senzorického hodnocení. Pomocí senzorické analýzy bylo možné vyhodnotit, který tuk by spotřebitel nejlépe akceptoval.
dc.format 56 s. (60 521 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject oplatky cs
dc.subject různé druhy tuků cs
dc.subject trans mastné kyseliny cs
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject wafers en
dc.subject different types of fat en
dc.subject trans fatty acids en
dc.subject sensory evaluation en
dc.title Vliv použití různých tuků na vlastnosti oplatek
dc.title.alternative The effect of different types of fats on wafers properties
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Adámková, Anna
dc.date.accepted 2024-06-11
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the use of various fats in the baking industry. The effect of fats was investigated on wafars. The effect of fat on structural properties of wafers was investigated. A texturometer was used to measure the texture. The obtained data were then compared with each other and it was determined whether the fat had an effect on the structure of wafers. Sensory evaluation was also used. With help of sensory analysis, it was possible to evaluate which fat would be best accepted by sonsumer.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68666
dc.date.submitted 2024-05-17


Files in this item

Files Size Format View Description
bradáč_2024_dp.pdf 1.134Mb PDF View/Open None
bradáč_2024_op.pdf 835.9Kb PDF View/Open None
bradáč_2024_vp.pdf 837.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account