Analýza marketingové komunikace vybraného pivovaru

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza marketingové komunikace vybraného pivovaru

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kozák, Vratislav
dc.contributor.author Stanovská, Gabriela
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:21Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:21Z
dc.date.issued 2024-02-05
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/55696
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá problematikou marketingové komunikace vybraného pivovaru. Cílem práce je vypracování návrhu pro zefektivnění marketingové komunikace Pivovaru Maxmilian v Kroměříži. V teoretické části práce je provedena literární rešerše, která detailně popisuje pojmy z oblasti marketingového mixu a marketingové komunikace. Zvláštní důraz je kladen na nástroje marketingového a komunikačního mixu, které jsou základním pilířem pro tvorbu marketingové strategie. Na základě teoretických poznatků je provedena analýza současného využití těchto nástrojů v Pivovaru Maxmilian. Porterův model pěti sil zkoumá jeho konkurenceschopnost a další vnější vlivy jsou analyzovány pomocí PESTE analýzy. Z těchto analýz dále vychází SWOT analýza, pomocí které jsou identifikovány silné a slabé stránky podniku, jeho příležitosti a hrozby. Následně je navrženo doporučení pro zlepšení marketingové komunikace pivovaru, a to je podrobeno rizikové analýze. Analýzou bylo zjištěno, že marketingová komunikace Pivovaru Maxmilian odpovídá současným marketingovým trendům. Ze SWOT analýzy však vyplynuly i slabé stránky využívaných nástrojů marketingového mixu a další nevyužité příležitosti. Mezi klíčové návrhy patří vstup na online farmářské trhy Scuk.cz a organizace řízených degustací v prostorách pivovaru. Dále bylo navrženo zařazení Kroměřížského ležáku mezi suvenýry a zorganizování akcí k uctění památky Maxmiliána Švabinského, po němž je pivovar pojmenován. Závěrem byla nastíněna možná rizika těchto doporučení včetně způsobu jejich řešení.
dc.format 81 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject marketing cs
dc.subject marketingový mix cs
dc.subject marketingová komunikace cs
dc.subject komunikační mix cs
dc.subject SWOT analýza cs
dc.subject Porterův model pěti sil cs
dc.subject PESTE analýza cs
dc.subject riziková analýza cs
dc.subject Pivovar Maxmilian cs
dc.subject marketing en
dc.subject marketing mix en
dc.subject marketing communication en
dc.subject communication mix en
dc.subject SWOT analysis en
dc.subject Porter's five forces analysis en
dc.subject PESTE analysis en
dc.subject risk analysis en
dc.subject Brewery Maximilian en
dc.title Analýza marketingové komunikace vybraného pivovaru
dc.title.alternative Analysis of Marketing Communication of the Chosen Brewery
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vydrová, Janka
dc.date.accepted 2024-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the marketing communication of a chosen brewery. The aim of the thesis is to develop a proposal for improving the marketing communication of Brewery Maxmilian in Kroměříž. In the theoretical part of the thesis, a literature search is conducted, which describes in detail the concepts of marketing mix and marketing communication. Particular attention is paid to the tools of marketing and communication mix, which are the basic pillar for the creation of marketing strategy. On the basis of theoretical knowledge, an analysis of the current use of these tools in the Brewery Maxmilian is made. The Porter's Five Forces Analysis further examines its competitiveness and other external influences are analysed using PESTE analysis. These analyses are then used to derive a SWOT Analysis of the Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats of the company are identified. Subsequently, a recommendation for improving the brewery's marketing communication is proposed and subjected to a risk analysis. The analysis revealed that the marketing communication of Brewery Maxmilian meets current marketing trends. However, the SWOT analysis also revealed weaknesses in the used marketing mix tools and other untapped opportunities. Key suggestions include entering the online farmers´market Scuk.cz and organising guided tastings on the brewery premises. It was also suggested to include "Kroměřížský ležák" among souvenirs and to organise events to honour the memory of Maxmilián Švabinský, after whom the brewery is named. Finally, the possible risks of these suggestions were outlined, including how to deal with them.
dc.description.department Ústav managementu a marketingu
dc.thesis.degree-discipline Management a ekonomika cs
dc.thesis.degree-discipline Management and economics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 66957
dc.date.submitted 2024-05-16


Files in this item

Files Size Format View Description
stanovská_2024_dp.pdf 2.743Mb PDF View/Open None
stanovská_2024_op.pdf 562.0Kb PDF View/Open None
stanovská_2024_vp.pdf 499.9Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account