Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin

Show full item record

No preview available
Title: Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin
Author: Daňková, Silvie
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Teoretická část této práce je zaměřena na obecnou charakteristiku chemické konzervace zejména pomocí organických kyselin a jejich solí. Tato aditiva je možno použít jako antimikrobiální látky nejen k povrchovému ošetření masa. Drůbeží maso, jako typicky neúdržná potravina se svou bohatou mikroflórou, je vhodným kandidátem pro dekontaminaci pomocí organických kyselin. Pro případ možnosti použití kyseliny sorbové či jejích solí je tedy prvním krokem zjistit jejich účinnost na drůbeží bakteriální izoláty. V této práci byly stanoveny minimální inhibiční koncentrace kyseliny sorbové a sorbanu draselného pro 3 druhy mikroorganizmů izolovaných z chlazené drůbeže: Escherichia coli, Pseudomonas fragi a Staphylococcus aureus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5611
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 7827


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
daňková_2008_bp.pdf 505.6Kb PDF View/Open
daňková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
daňková_2008_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account