Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu

Show full item record

No preview available
Title: Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Author: Obdržálková, Jaroslava
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin a snižuje velikost pórů a tím za-příčiňuje hustší konzistenci výsledného výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5805
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 7720


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
obdržálková_2008_bp.pdf 591.7Kb PDF View/Open
obdržálková_2008_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account