Studium stability kopolymerních micel s obsahem resveratrolu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium stability kopolymerních micel s obsahem resveratrolu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sedlaříková, Jana
dc.contributor.author Shutko, Olena
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:10:14Z
dc.date.available 2025-12-10T23:10:14Z
dc.date.issued 2025-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/58231
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá antioxidanty, se zaměřením na resveratrol - jeho vlastnosti, stabilitu a biologickou dostupnost. Popsány jsou způsoby zvyšování stability antioxidantů, především enkapsulací do kopolymerních micel, a využití těchto systémů v kosmetice a farmacii. Praktická část hodnotí enkapsulaci resveratrolu do micel na bázi poloxamerů různými metodami. Byla měřena velikost micel, účinnost enkapsulace a antioxidační aktivita.
dc.format 82 s. (114593 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject enkapsulace cs
dc.subject kopolymerní micely cs
dc.subject poloxamery cs
dc.subject resveratrol cs
dc.subject stabilita cs
dc.subject antioxidants en
dc.subject encapsulation en
dc.subject copolymeric micelles en
dc.subject poloxamers en
dc.subject resveratrol en
dc.subject stability en
dc.title Studium stability kopolymerních micel s obsahem resveratrolu
dc.title.alternative Study on Stability of Copolymer Micelles Loaded with Resveratrol
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Matošková, Lucie
dc.date.accepted 2025-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on antioxidants, especially resveratrolits properties, stability, and bioavailability. It describes methods to improve antioxidant stability, mainly via encapsulation in copolymeric micelles, and their use in cosmetics and pharmaceuticals. The experimental part evaluates resveratrol encapsulation into poloxamer-based micelles using various techniques. Micelle size, encapsulation efficiency, and antioxidant activity were measured.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Biomateriály a kosmetika cs
dc.thesis.degree-discipline Biomaterials and Cosmetics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-program Materials and Technologies en
dc.identifier.stag 70880
dc.date.submitted 2025-04-23


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account