Výskyt a stanovení biogenních aminů ve vybraných potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výskyt a stanovení biogenních aminů ve vybraných potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Miklíková, Hana
dc.date.accessioned 2010-07-16T16:19:06Z
dc.date.available 2010-07-16T16:19:06Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5985
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá výskytem a stanovením biogenních aminů ve vybraných potravinách. V práci je popsána charakteristika biogenních aminů, jejich výskyt v potravinách, metody stanovení těchto aminů a navržení nejvhodnější metody jejich stanovení realizovatelné na Ústavu potravinářského inženýrství Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Práce rovněž popisuje strukturu, vznik, význam a toxikologický účinek biogenních aminů na lidský organismus. cs
dc.format 31 s. cs
dc.format.extent 687098 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject metody stanovení cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject foods en
dc.subject methods of determination en
dc.title Výskyt a stanovení biogenních aminů ve vybraných potravinách cs
dc.title.alternative Occurrence and determination biogenic amines in choice foods en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated Bachelor work deals with theme occurrence and determination biogenic amines in choice foods. There is described characteristic of biogenic amines, their occurrence in foods, methods determination of these amines and proposition of optimal method for their determination, which is feasible on Department of Food Engineering on Thomas Bata University in Zlin. There are also described structure, origin, significance and toxicological effect of biogenic amines on human organism. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8003
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
miklíková_2008_bp.pdfBlocked 670.9Kb PDF View/Open
miklíková_2008_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
miklíková_2008_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account