Obiloviny jako součást lidské stravy

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Obiloviny jako součást lidské stravy

Show full item record

No preview available
Title: Obiloviny jako součást lidské stravy
Author: Zgažarová, Marcela
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a jejich význam v lidské výživě a jejich chemické složení. Obiloviny poskytují pro lidskou výživu zdraví potřebné bílkovi-ny, sacharidy, minerální látky, vitaminy, a vlákninu. Obiloviny výrazně ovlivňují výživo-vou bilanci světové populace. Jako dobrý zdroj energie a dobře využitelných sacharidů by měly být základem naší stravy. Dále se zaměřuje na jejich význam z potravinářského a medicínského hlediska a jejich využití v gastronomii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6136
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 8033


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
zgažarová_2008_bp.pdf 1.504Mb PDF View/Open
zgažarová_2008_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open
zgažarová_2008_op.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account