Zdravotní aspekty řas, využitelných pro lidskou výživu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zdravotní aspekty řas, využitelných pro lidskou výživu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Machů, Ludmila
dc.date.accessioned 2010-07-16T17:43:44Z
dc.date.available 2010-07-16T17:43:44Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6169
dc.description.abstract Řasy se dělí na dvě velké skupiny: na řasy mořské a sladkovodní. Řasy jsou významné především svou nutriční hodnotou. Ve východoasijských zemích se tradičně používají jako potravina, ale v evropských zemích není přímá konzumace řas příliš rozšířena. Dotazníkem bylo zjištěno, kolik lidí řasy zná, konzumuje a zná jejich pozitivní účinky na lidský organismus. cs
dc.format 67 s. cs
dc.format.extent 26391624 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mořské řasy cs
dc.subject sladkovodní řasy cs
dc.subject nutriční hodnota cs
dc.subject dotazník cs
dc.subject seaweed en
dc.subject freshwater algae en
dc.subject nutritious value en
dc.subject questionnaire en
dc.title Zdravotní aspekty řas, využitelných pro lidskou výživu cs
dc.title.alternative Health Aspects of Algea and Seaweed Available for Human Nutrition en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated Algae is divided into two big groups: seaweed and freshwater algae. Algae is notable first of all for its nutritious value. In East Asian countries is algae tradicionally used like food, but in European countries isn't straight algae's consumption spread so much. It was found out how many people know algae, consume algae and know their positive benefits for human organism by questionnaire. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7714
dc.date.assigned 2007-11-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
machů_2008_bp.pdf 25.16Mb PDF View/Open
machů_2008_vp.doc 42.5Kb Microsoft Word View/Open
machů_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account