Biogenní aminy v pivu a vínu
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Fojtíková, Lenka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T19:40:28Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T19:40:28Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6423
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení s biogenními aminy. Obsahem je charakteristika těchto látek z různých úhlů pohledu a zhodnocení jejich dosavadního výzkumu. Důraz je kladen na popis jejich vzniku a kvantitativních proměn během technologických procesů při výrobě piva a vína. Jsou rozebrány možnosti jejich izolace ze vzorku a stanovení od nejstarších způsobů po nejmodernější a popsáno několik konkrétních postupů vyvinutých v poslední době vědeckými týmy v Evropě i ve světě. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
1950557 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
biogenní aminy
|
cs |
dc.subject |
histamin
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
víno
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
biogenic amines
|
en |
dc.subject |
histamine
|
en |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
wine
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.title |
Biogenní aminy v pivu a vínu |
cs |
dc.title.alternative |
Biogenic amines in beer and wine |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main goal of this Backelor Thesis is to give basic information about biogenic amines. Content of this thesis provides main characterisics about these substances from different points of view and analyses its actual research. Emphasis is focused on describing its origin and qantitative transformations during technological process of beer and wine. The possibilities of its isolation from a sample and determined the basic methods from the oldiest to the newest ones are targeted and a couple of concrete procedures which have been recently developed by scientific teams from Europe and whole World are described. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7684
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam