Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černíková, Michaela
dc.contributor.author Ptáčková, Alena
dc.date.accessioned 2010-07-16T20:15:15Z
dc.date.available 2010-07-16T20:15:15Z
dc.date.issued 2008-08-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6509
dc.description.abstract Mnoho druhů hydrokoloidů získaných z přírodních materiálů je používáno v potravinářských systémech k různým účelům. Slouží například jako zahušťovadla, stabilizátory, želírující činidla a strukturní modifikátory. Práce je zaměřena na vlastnosti hydrokoloidů, pro než se tyto látky při výrobě potravin používají. Podrobněji jsou popsány pektiny, karagenany a modifikované škroby, které se v potravinářství používají nejčastěji. cs
dc.format 46 s., 2 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 411506 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hydrokoloidy cs
dc.subject škroby cs
dc.subject rostlinné gumy cs
dc.subject karagenan cs
dc.subject pektin cs
dc.subject hydrocolloids en
dc.subject starches en
dc.subject vegetable gums en
dc.subject carrageenan en
dc.subject pectin en
dc.title Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství cs
dc.title.alternative Hydrocoloids and their application in food industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Macků, Ivana
dc.date.accepted 2008-09-02
dc.description.abstract-translated Many kinds of hydrocolloids obtained from natural substances are widely used in food systems for a variety of purposes, such as thickeners, stabilizers, gelling agents and texture modifiers. This work is directed on properties of hydrocolloids, for which are these materials using in food systems. There are described pectins, carrageenans and modified starches in this work, which are mostly used in food industry. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7746
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
ptáčková_2008_bp.pdf 401.8Kb PDF View/Open
ptáčková_2008_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
ptáčková_2008_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account