Studium vybraných vlastností mléčných koků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium vybraných vlastností mléčných koků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Nováková, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-16T20:43:17Z
dc.date.available 2010-07-16T20:43:17Z
dc.date.issued 2008-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6565
dc.description.abstract Tato práce popisuje taxonomické zařazení, charakteristiky, význam a využití bakterií mléč-ného kvašení v potravinářství. Cílem praktické části této práce bylo studium zvolených fenotypových vlastností vybraných kmenů bakterie Streptococcus thermophilus, který se hojně využívá v mlékárenském prů-myslu. Byla studována jejich biochemická aktivita, profil aminokyselin a proteinů. A tyto vlastnosti byly srovnány se sbírkovými kmeny stejného druhu cs
dc.format 69 cs
dc.format.extent 4406630 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mléčné bakterie cs
dc.subject probiotika cs
dc.subject Streptococcus thermophilus cs
dc.subject Lactic acid bacteria en
dc.subject probiotics en
dc.subject Streptococcus thermophilus en
dc.title Studium vybraných vlastností mléčných koků cs
dc.title.alternative Selected features of lactic acid cocci en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-06-02
dc.description.abstract-translated This work describes taxonomy submission, characteristics, signification and using of lactic acid bacteria fermentation in grocery. The practical part goal of this work was study of selected fenotypic properties of chosen strains of the bacteria Streptococcus thermophilus, which is widely used in dairy industry. Their biochemical activity as well as profile of amino-acids and proteins were studied. And these properties have been compared with collection strains of the same kind of bacteria. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8063
dc.date.assigned 2007-11-22
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2008_dp.pdf 4.202Mb PDF View/Open
nováková_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2008_op.doc 30Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account