Monitoring mikrobiologické kvality vybraných zdrojů pitné vody

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring mikrobiologické kvality vybraných zdrojů pitné vody

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Valná, Miroslava
dc.date.accessioned 2010-07-16T21:46:50Z
dc.date.available 2010-07-16T21:46:50Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6714
dc.description.abstract V bakalářské práci je sledována mikrobiologická kvalita vybraných zdrojů pitné vody. V teoretické části je pojednáno o chemických a fyzikálních vlastnostech vody, o klasifikaci přírodních vod, o pitné vodě, o výskytu mikroorganizmů ve vodě, o principu stanovení a o úpravě vody. V praktické části bylo provedeno stanovení přítomných mikroorganizmů u pěti vzorků vody z lokality Ostrožská Lhota během tří ročních období. Vzorky byly odebrány ze tří studní a dvou studánek a byly kultivovány na příslušných médiích. Výsledky ukázaly nejhorší kvalitu pitné vody v létě. V zimě bylo dosaženo nejlepších výsledků ze všech odběrových míst. Nejlepší mikrobiologická kvalita byla z odběrového místa - Tovaryšská studánka. cs
dc.format 60 s. , 1 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 680045 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject pitná voda cs
dc.subject mezofilní bakterie cs
dc.subject psychrofilní bakterie cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject plísně cs
dc.subject koliformní bakterie cs
dc.subject fresh water en
dc.subject mesophilic bacteria en
dc.subject psychrophilic bacteria en
dc.subject yeasts en
dc.subject moulds en
dc.subject coliform bacteria en
dc.title Monitoring mikrobiologické kvality vybraných zdrojů pitné vody cs
dc.title.alternative Monitoring of the microbial quality of chosen fresh water sources en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-06-19
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis monitors a microbial quality of chosen fresh water sources. Theoretical section deals with chemical and physical properties, a classification of natural water, fresh water, a presence of micro-organisms in water, principles of determination and water treat-ments. In practical section, the determination of micro-organisms was performed by five water samples from Ostrožská Lhota locality during three seasons. Water samples were collected from three wells and two fountains and were analyzed. The results showed that the worst quality of fresh water was in summer. The best results was reaching from the all sampling places in winter. The best microbial quality was from the sampling places - Tovaryšská fountain. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7765
dc.date.assigned 2007-11-22
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
valná_2008_bp.pdfBlocked 664.1Kb PDF View/Open
valná_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
valná_2008_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account