Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách
Author: Vaculová, Jana
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: V bakalářské práci jsou uvedeny způsoby stanovení tryptofanu v potravinách. Je poukázáno na vlastnosti jednotlivých aminokyselin se zaměřením na tryptofan. Jsou popsány analytické metody stanovení tryptofanu z pohledu přípravy a hydrolýzy biologických materiálů, její stanovení střednětlakou a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií HPLC. Rovněž je poukázáno na význam tryptofanu jako výchozí látky při biosyntéze řady důležitých látek, např. serotoninu a nikotinamidu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6747
Date: 2008-08-06
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 5438


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
vaculová_2008_bp.pdfBlocked 1.894Mb PDF
vaculová_2008_vp.doc 25Kb Microsoft Word View/Open
vaculová_2008_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account