Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

Show full item record

No preview available
Title: Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS
Author: Hourová, Markéta
Advisor: Vícha, Robert
Abstract: Cílem této práce bylo vyvinout metodu pro stanovení mastných kyselin (MK) v tavených sýrech. V prvé řadě byla zjištěna použitelnost GC-MS metody na čistých vzorcích tuku (olej, sádlo) a poté reprodukovatelnost na vzorcích taveného sýra. Celá metoda zahrnuje sušení vzorku, izolaci tukových složek, převedení na methylestery jednotlivých MK a kvalitativní i kvantitativní stanovení metodou GC-MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7309
Date: 2008-05-20
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8049


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hourová_2008_dp.pdfBlocked 2.066Mb PDF
hourová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
hourová_2008_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account