Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek
Author: Haroková, Ema
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Vitamín C je považován za jeden z nejdůležitějších vitaminu ve výživě člověka. Je přijí-mán převážně v ovoci či zelenině. Jedná se o účinný antioxidant, který eliminuje působení volných radikálů. V této práci byl stanovován vitamin C v krajových odrůd jablek, běžně pěstovaných na Valašsku a jablek zakoupených v supermarketu a to pomocí HPLC s elek-trochemickým detektorem. Podmínky pro chromatografii s ECD detektorem byly následující: mobilní fáze - CH3OH:H3PO4:H2O = 99:0,5:0,5 (isokratická eluce), kolona - Supelcosil LC-8, 5 um, [4,6 x 150 mm], teplota 30C, vložené napětí 600 mV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7531
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7688


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
haroková_2008_bp.pdfBlocked 895.8Kb PDF
haroková_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
haroková_2008_op.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account