Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Author: Hrdová, Lenka
Advisor: Kašpárková, Věra
Abstract: Bakalářská práce pojednává o želatině. V práci jsou stručně popsány chemické, fyzikálně chemické a mikrobiologické vlastnosti želatiny. Jsou uvedeny i legislativní požadavky kladené na její bezpečnost. Druhá část práce je věnována praktickému využití želatiny a shrnuje její aplikace ve farmaceutickém průmyslu i v technické praxi. Největším spotřebitelem želatiny je však potravinářský průmysl. Zde je želatina využívána při výrobě masných výrobků, cukrovinek, mražených dortů, zmrzlin, mléčných výrobků například jako stabilizátor, pojivo, zahušťovadlo a při povrchové úpravě výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7731
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5275


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hrdová_2008_bp.pdf 899.9Kb PDF View/Open
hrdová_2008_vp.doc 52Kb Microsoft Word View/Open
hrdová_2008_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account