Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti stanovení kyseliny citronové a octové metodou HPLC
Author: Krausová, Ivana
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo charakterizovat, jako jedny z nejvýznamnějších organických kyselin kyseliny citronovou a octovou a vytvořit vhodnou metodiku pro stanovení těchto kyselin pomocí HPLC-ECD. Z výsledků měření se pro stanovení kyseliny citronové jeví jako nejvhodnější použití kolony ASCENTIS C18 a mobilní fáze tvořené z kyseliny fosforečné, metanolu a redestilované vody v poměru 30 : 1 : 69. Pro stanovení kyseliny octové se jeví jako nejoptimálnější stejné podmínky jako u kyseliny citronové.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8301
Date: 2009-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 12430


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
krausová_2009_dp.pdf 1.380Mb PDF View/Open
krausová_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
krausová_2009_op.doc 30.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account