Analogy sýrů v obchodní síti České republiky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analogy sýrů v obchodní síti České republiky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Macků, Ivana
dc.contributor.author Horáková, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-17T12:05:17Z
dc.date.available 2010-07-17T12:05:17Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8375
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá analogy sýrů dostupnými v obchodní síti České republiky. V literární rešerši je popsána obecná charakteristika analogů sýrů, suroviny pro výrobu ana-logů a samotná výroba, také jsou zde uvedeny legislativní požadavky týkající se analogů. Dále byl proveden průzkum trhu zaměřený na nejčastěji se vyskytující analogy v obchodní síti. Průzkumem bylo zjištěno, že se v obchodní síti vyskytovaly analogy sýrů přírodních i tavených. Jejich označení a umístění nebylo vždy podle platné legislativy správné. Veškeré nalezené analogy v obchodní síti obsahovaly rostlinné tuky a tavicí soli, jednalo se tedy o produkty vyrobené postupem tavení. V obchodní síti byly dostupné analogy sýrů různé kon-zistence, odlišných tvarů i příchutí. cs
dc.format 42 s., 0 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 7276555 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Náhražky sýrů cs
dc.subject analogy sýrů cs
dc.subject imitace cs
dc.subject rostlinné oleje cs
dc.subject průzkum trhu cs
dc.subject Cheese analogues en
dc.subject cheese imitations en
dc.subject cheese substitutes en
dc.subject vegetable fats en
dc.subject market research en
dc.title Analogy sýrů v obchodní síti České republiky cs
dc.title.alternative Cheese analogues in Czech trade network en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2009-06-10
dc.description.abstract-translated This Bachelor work deals with cheese analogues that are available in the Czech trade net-work. There are defined cheese analogues and described raw materials used for analogue production and the manufacture of imitation products. The attention is also given to the legislation requirements concerning cheese substitutes. Further, the market research regard-ing the cheese analogue occurrence in the Czech trade network was done. It was found that analogues of processed cheese as well as imitations of natural cheese are sold. The labelling and placing of analogues were not always in accordance with valid legislation. All cheese analogues found in shops contained vegetable fats and emulsifying agents. This shows that they were produced by the same procedure used for processed cheese manufacture. Cheese imitations available in the Czech market are of various consistency, shapes and flavours. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12512
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
horáková_2009_bp.pdfBlocked 6.939Mb PDF View/Open
horáková_2009_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
horáková_2009_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account