Technologie a výroba pařených sýrů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Technologie a výroba pařených sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Technologie a výroba pařených sýrů
Author: Tišlová, Adéla
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Pařené sýry patří do speciálních druhů sýrů. Pochází z Itálie (např. sýry Mozzarella a Provolone). Pařené sýry jsou vyráběny jako čerstvé, zrající či uzené. Vyznačují se svou specifickou výrobou, která spočívá v napařování sýřeniny teplotou přibližně 75°C, kdy sýr utvoří plastickou, táhlovitou, těstovitou hmotu. Po nasolení a vychladnutí se tyto sýry nechávají buď zrát nebo se nakládají v solném nálevu, na rozdíl od jiných sýrů, u kterých se při výrobě nepoužívá proces paření, ale vzniklá sýřenina se ihned formuje a nechává se zrát.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9143
Date: 2009-05-27
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D 11961


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
tišlová_2009_bp.pdfBlocked 543.0Kb PDF
tišlová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
tišlová_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account