Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína. |
| Autor: |
Fanta, Jiří
|
| Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
|
Abstrakt:
|
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kvasný proces při výrobě révového vína. V první kapitole popisuji složení moštu, jeho ošetření a úpravu z hlediska optimálního kvasného procesu. Navazuji popisem biochemických procesů probíhajících při výrobě vína, jako např. alkoholové kvašení, mléčné kvašení aj. Následuje popis kvašení moštu z technologického hlediska, jako např. spontánní kvašení, řízené kvašení, různé vlivy na kvasný proces a regulace kvasného procesu. Závěrečné kapitoly jsou zaměřeny na průběh zrání vína. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9518
|
|
Datum:
|
2009-05-28 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
12982
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet