Srovnání metod pro detekci biogenních aminů u bakterií mléčného kvašení

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Srovnání metod pro detekci biogenních aminů u bakterií mléčného kvašení

Show full item record

No preview available
Title: Srovnání metod pro detekci biogenních aminů u bakterií mléčného kvašení
Author: Hlobilová, Michaela
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato práce se zabývá tvorbou biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku biogenních aminů a bakterií mléčného kvašení, a také na vztah mezi bakteriemi mléčného kvašení a biogenními aminy a metodami stanovení biogenních aminů. Pro výzkum byly použíty kmeny rodů Lactobacillus, Lactococcus lactis a Streptococcus thermophilus. Ke stanovení produkce biogenních aminů byly použity 3 metody - iontově výměnná chromatografie (IEC), kultivační metoda, polymerázová řetězová reakce (PCR).
URI: http://hdl.handle.net/10563/9624
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 10753


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hlobilová_2009_dp.pdfBlocked 14.84Mb PDF
hlobilová_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
hlobilová_2009_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account