Chemické látky v plodnicích vyšších hub

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Chemické látky v plodnicích vyšších hub

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Březovská, Silvie
dc.date.accessioned 2010-07-18T02:43:54Z
dc.date.available 2010-07-18T02:43:54Z
dc.date.issued 2009-05-25
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10151
dc.description.abstract Tato práce se zabývá chemickými látkami v plodnicích vyšších hub. Cílem bakalářské práce je zpracovat ucelené poznatky o chemickém složení hub. Ve výživě člověka mají význam zejména plodnice vyšších hub, které obsahují v sušině vysoké množství bílkovin a minerálních látek. Na druhou stranu patří mezi významné kumulátory těžkých kovů. V práci jsou zmíněny i vybrané biologicky aktivní látky a další minoritní složky. cs
dc.format 51 s cs
dc.format.extent 1931225 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject houby cs
dc.subject plodnice cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject biologicky aktivní látky cs
dc.subject mushrooms en
dc.subject fructification en
dc.subject chemical composition en
dc.subject biologically active substances en
dc.title Chemické látky v plodnicích vyšších hub cs
dc.title.alternative Chemical compounds in basidiocarps. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Okénková, Eva
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated This work deals with problems of chemical compounds in basidiocarps. The aim of this work is cultivate comprehensive knowledge about the chemical composition of mushrooms. In human nutrition are important espesially fructification of fungi, which containing in the dry high-protein and minerals. On the other hand, they belongs to midst important accumulate heavy metals. In this work are mentioned also the selected biologically active substances and other minor components. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7678
dc.date.assigned 2007-11-13
utb.result.grade C


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
březovská_2009_bp.pdf 1.841Mb PDF Zobrazit/otevřít
březovská_2009_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
březovská_2009_op.pdf 25.71Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet