Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mořské a suchozemské řasy jako významný zdroj důležitých komponent lidské stravy
Autor: Valoušková, Silvie
Vedoucí: Mišurcová, Ladislava
Abstrakt: Řasy díky svému nutričnímu složení a především, díky vysokému obsahu bílkovin, minerálních látek a vitamínů vystupují jako potencionální a alternativní zdroj ve výživě člověka. Diplomová práce byla zaměřena na stanovení aminokyselin u sladkovodních a mořských řas. Současně byla změřena sušina, dusík a chlorofyl. Stanovení aminokyselin je založeno na hydrolýze a následné chromatografii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10204
Datum: 2008-08-05
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 5217


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
valoušková_2009_dp.pdf 872.8Kb PDF Zobrazit/otevřít
valoušková_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
valoušková_2009_op.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet