Mikrobiologická kontrola kvality nápojů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Mikrobiologická kontrola kvality nápojů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Mikrobiologická kontrola kvality nápojů
Autor: Vodná, Martina
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá kladným i záporným vlivem mikroorganismů na různé druhy nápojů. Zatímco u vína a piva se mikroorganismy nevyskytují jen jako kontaminanty, ale jsou využívány k výrobě, u džusů a ledových čajů jsou původci nežádoucích změn a kažení. Příkladem je kvasinka rodu Saccharomyces, která je důležitá při výrobě piva a vína, ale ve výrobě ledových čajů a džusů je zodpovědná za nežádoucí změny. Z metod používaných ke stanovení mikrobiální kontaminace se v současnosti začínají zavádět kromě klasických očkovacích postupů i rychlotesty, které umožňují interpretaci výsledků do několika hodin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10523
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12783


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vodná_2009_bp.pdfZablokované 1.143Mb PDF
vodná_2009_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vodná_2009_op.doc 51Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet