Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC
Autor: Malárová, Vanda
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem této práce je najít různé metody stanovení vitamínů B v sýrech metodou HPLC. Z důvodu komplexního přístupu k popisu výše zmiňované metody jsou v práci zahrnuty poznatky týkající se základních surovin pro výrobu sýrů, přes technologický postup výroby až po popis samotné metody. Práce je rozdělena do pěti základních částí. První část se věnuje chemickému složení, technologicky významným vlastnostem a jakostním požadavkům na mléko. V další dvou částech je popsán samotný postup výroby sýrů a fyziologie ve vodě rozpustných vitamínů skupiny B. Poslední dvě části popisují princip a konkrétní podmínky metody HPLC, kterými je možné stanovovat vitamíny B v sýrech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10862
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12400


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
malárová_2009_bp.pdf 835.2Kb PDF Zobrazit/otevřít
malárová_2009_vp.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
malárová_2009_op.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet