Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.
Autor: Haroková, Ema
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Možnosti detekce mikroorganismů v potravinách či jiných kulturách je celá řada. Od klasických biologických metod léty ověřených až po moderní, molekulárně biologické, které slouží k přímé detekci a průkazu přítomnosti nejen patogenních mikroorganismů ve vyšetřovaných vzorcích. V této práci byly použity dvě takové biologické metody. Klasické kultivace, pomocí které jsme si ověřili růst a přítomnost 10 vybraných kmenů bakterií rodu Clostridium na 5 druzích půd. Díky ní jsme také získali vzorky čistých kultur pro použití pro polymerázovou řetězovou reakci (PCR) s detekcí pomocí agarosové gelové elektroforézy s následnou UV vizualizací.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11077
Datum: 2010-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav chemie
Studijní obor: Chemie potravin a bioaaktivních látek
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 14561


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
haroková_2010_dp.pdf 2.597Mb PDF Zobrazit/otevřít
haroková_2010_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
haroková_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet