Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.

Show full item record

No preview available
Title: Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.
Author: Navrátilová, Ivana
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Bakalářská práce se zabývá nejprve podstatou masa obecně, poté nahlíží na jednotlivé druhy samostatně. Další část je zaměřena na chemické složení masa a to bílkoviny, lipidy, vitamíny, minerální a extraktivní látky. Stěžejním bodem práce je zaměření na různé druhy technologických zařízení pro tepelnou úpravu masa. V textu bude věnována pozornost mokrému způsobu: vaření, ohřívání, T ohřev, paření, dušeni, mikrovlnný a odporový ohřev a suchému způsobu: pečení, smažení, grilování a kontaktní ohřev. V praktické části bakalářské práce bude pozornost směřována na zjištění míry vlivu tepelné úprava na hmotnostní ztráty a také na senzorické vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11155
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: D 15445


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
navrátilová_2010_bp.pdf 1.148Mb PDF View/Open
navrátilová_2010_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
navrátilová_2010_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account