Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Show full item record
No preview available
Title:
|
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu. |
Author: |
Loutocká, Lucia
|
Advisor: |
Severová, Marta
|
Abstract:
|
Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány od domácích včelařů a i z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno, u vybraných vzorků, rovněž senzorické hodnocení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11543
|
Date:
|
2010-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
15041
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account