Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Autor: Loutocká, Lucia
Vedoucí: Severová, Marta
Abstrakt: Práce se zabývá problematikou včelího medu, který hraje významnou roli ve výživě. V teoretické části byla popsána charakteristika základních složek medu a jejich vliv na jeho fyzikálně-chemické vlastnosti. Řešen byl také problém falšování medu a diskutovány metody jeho autentifikace. V experimentální části byla provedena analýza vybraných složek a důležitých jakostních parametrů u různých druhů medu, které byly získány od domácích včelařů a i z tržní sítě. Výsledky stanovení byly porovnány legislativou stanovenými hodnotami. Pro celkové posouzení bylo provedeno, u vybraných vzorků, rovněž senzorické hodnocení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11543
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 15041


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
loutocká_2010_dp.pdf 2.008Mb PDF Zobrazit/otevřít
loutocká_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
loutocká_2010_op.doc 40Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet