Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Zhodnocení metod pro stanovení škrobu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Zhodnocení metod pro stanovení škrobu
Autor: Šutová, Hana
Vedoucí: Černá, Monika
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá zhodnocením metod pro stanovení obsahu škrobu. Teoretická část se zabývá charakteristikou škrobu, včetně chemických a fyzikálních vlastností škrobu. Dále jsou zde stručně popsány jednotlivé druhy škrobu a výrobky ze škrobu. Další část pojednává o fyzikálních a chemických metodách stanovení sacharidů. Cílem experimentální části bylo optimalizovat metody pro stanovení škrobu ve škrobnatých plodinách. Pro pokus byla vybrána metoda podle Ewerse a dále spektrofotometrická metoda s použitím anthronu. Součástí je i validace spektrofotometrické metody.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11741
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14695


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šutová_2010_dp.pdf 2.570Mb PDF Zobrazit/otevřít
šutová_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šutová_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet