Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování.

Show full item record

No preview available
Title: Změny mikrobiologických hodnot hotových jídel v průběhu skladování.
Author: Páterková, Anna
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Cílem diplomové práce bylo sledovat změny mikrobiologických ukazatelů a sušiny u dvou sad hotových pasterovaných pokrmů, Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a Vepřová játra s rýží, jež byly skladovány ve dvou provedeních, tj. v obalu nenarušeném a obalu proříznutém po dobu čtyř týdnů. Bylo zjištěno, že protržený obal ovlivňuje růst některých skupin mikroorganismů (zejména celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní bakterie) a také má vliv na obsah sušiny, kdy může docházet buď k vysychání, nebo vlhnutí zkoumané suroviny.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11804
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 15043


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
páterková_2010_dp.pdf 13.86Mb PDF View/Open
páterková_2010_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
páterková_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account