Význam a stanovení antioxidantů v čaji

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam a stanovení antioxidantů v čaji

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam a stanovení antioxidantů v čaji
Autor: Zehnalová, Kateřina
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem této práce bylo stanovení antioxidantů v čajích. Antioxidanty jsou důležité látky mající schopnost eliminovat působení volných radikálů, které poškozují tkáně organismu, jsou příčinou vzniku různých onemocnění a stárnutí organismu. Antioxidanty byly stanovovány v černém, bílém a zeleném čaji. V práci je také zmíněno technologické zpracování jednotlivých čajů a jejich příznivé účinky na zdraví člověka. Stanovení bylo provedeno pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie HPLC s elektrochemickým detektorem ECD. Poté byla vyzkoušena metoda HPLC UV/MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12132
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 15126


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zehnalová_2010_dp.pdf 5.345Mb PDF Zobrazit/otevřít
zehnalová_2010_vp.pdf 40.45Kb PDF Zobrazit/otevřít
zehnalová_2010_op.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet