Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů
Autor: Mantlová, Gabriela
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat mikrobiální původce biogenních aminů ve čtyřech vrstvách holandského sýra typu (Eidamská cihla). Pro identifikaci izolo-vaných bakterií byla použita fenotypová metoda a PCR metoda. Jako hlavní původci testo-vaných biogenních aminů v analyzovaných sýrech byli detekováni non-startertérové bakte-rie mléčného kvašení Lactobacillus curvatus subsp. curvatus, komplex Lactobacillus ca-sei/paracasei a Lactobacillus plantarum. U starterových bakterií Lactococcus lactis subsp. lactis a Lactococcus lactis subsp. cremoris nebyla dekarboxylázová aktivita detekována.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12726
Datum: 2010-06-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14866


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mantlová_2010_bp.pdf 2.858Mb PDF Zobrazit/otevřít
mantlová_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet