Charakteristika a vlastnosti amarantu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti amarantu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a vlastnosti amarantu
Autor: Szarowská, Eva
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Práce je zaměřena na popis a charakteristiku amarantu, který patří do pseudocereálií. Ama-rant má vyšší nutriční hodnotu než běžné cereálie - vyšší podíl aminokyseliny lysinu, po-malu stravitelný a rezistentní škrob, látky prospívající zdraví, např. skvalen, fytosteroly a flavonoidy. Amarant je vhodnou složkou stravy celiatiků a má také značné využití v potravinářském a kosmetickém průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12880
Datum: 2010-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14837


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
szarowská_2010_bp.pdf 3.612Mb PDF Zobrazit/otevřít
szarowská_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
szarowská_2010_op.doc 49.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet