Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Praktické využití makrobiotické stravy v lidské výživě.
Autor: Lužná, Dagmar
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Diplomová práce řeší problematiku optimálního složení stravy pro osoby s hypertenzí. Porovnává nutriční hodnoty jídelníčku lázní specializovaných na kardiovaskulární onemocnění a běžné makrobiotické stravy vzhledem k doporučeným denním dávkám jednotlivých nutrientů. Lázeňská dieta vykazuje oproti doporučeným denním dávkám mírně snížené množství energie, zejména nižší podíl sacharidů a vitaminu C - téměř o polovinu a vysoký přebytek sodíku - o více než 30 %. Diplomová práce poukazuje na skutečnost, že makrobiotické jídelníčky jsou vyváženou náhradou běžné stravy a mohou nahradit i speciální léčebné diety.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13026
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14976


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lužná_2010_dp.pdf 1.024Mb PDF Zobrazit/otevřít
lužná_2010_vp.doc 36Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lužná_2010_op.doc 52.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet