Změny jakostních parametrů vajec během skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny jakostních parametrů vajec během skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny jakostních parametrů vajec během skladování
Autor: Jančíková, Pavla
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou slepičích vajec. V teoretické části jsou popsány obecné charakteristiky vajec. Experimentální část je zaměřena na změny jakostních parametrů vajec v průběhu jejich skladování. Vejce byla skladována po dobu 10 týdnů. K dispozici bylo 360 kusů vajec, které byly sneseny v jeden den, takže všechny vzorky byly stejného stáří. Tyto vejce pak byly rozděleny na polovinu a skladovány při dvou růz-ných teplotách a to: + 4 °C a + 18 °C. V průběhu stárnutí vajec jsme sledovali změny u následujících parametrů: pH bílku, pH žloutku, úbytek hmotnosti vejce, Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku, barva žloutku dle stupnice La Roche a procentuální za-stoupení žloutku, bílku a skořápky. Dále pekařské vlastnosti vajec, konkrétně výšku a ob-jem piškotového korpusu po upečení a mikrobiologickou nezávadnost vajec.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13230
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14542


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jančíková_2010_dp.pdf 2.347Mb PDF Zobrazit/otevřít
jančíková_2010_vp.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jančíková_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet