Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výživový a potravinářský význam jedlých ovocných druhů čeledi Adoxaceae
Autor: Zemánek, David
Vedoucí: Hanuštiak, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá netradičními ovocnými druhy, a to bezem černým (Sambucus nigra L.) a kalinou jedlou (Viburnum opulus L. var. edule Marsh.). V teoretické části jsou tyto ovocné druhy popsány a obecně charakterizovány. Cílem praktické části bylo stanovit refraktometrickou sušinu, obsah organických kyselin a minerální látky u vybraných odrůd bezu černého a kaliny jedlé. Výsledky byly porovnány s ostatními druhy bobulovin a peckovin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13491
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14591


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zemánek_2010_dp.pdf 1.743Mb PDF Zobrazit/otevřít
zemánek_2010_vp.doc 31Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zemánek_2010_op.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet