Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Autor: Nováková, Adéla
Vedoucí: Grossmann, Miroslav
Abstrakt: Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního účinku JOHA HBS na vybraných kmenech bakterii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1383
Datum: 2006-09-04
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 2185


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
nováková_2006_bp.pdf 4.810Mb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet