Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).

Show simple item record

dc.contributor.advisor Grossmann, Miroslav
dc.contributor.author Nováková, Adéla
dc.date.accessioned 2010-07-13T17:59:18Z
dc.date.available 2010-07-13T17:59:18Z
dc.date.issued 2006-09-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1383
dc.description.abstract Za účelem zlepšení nebo úpravy chemického složení a fyzikálně chemických vlastností se do potravin přidávají potravinářská aditiva. Mezi tyto látky se řadí i tavící soli, které pomáhají stabilizovat směs bílkovin a tuků v tavených sýrech. Nejčastěji používané tavící soli jsou fosforečnany sodné, difosforečnany a polyfosforečnany. Tato práce je zaměřená na tavící sůl JOHA HBS. Jde o důkaz antibakterialního účinku JOHA HBS na vybraných kmenech bakterii. cs
dc.format cs
dc.format.extent 5044447 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tavící sůl cs
dc.subject JOHA HBS cs
dc.subject aditiva cs
dc.subject fosforečnany cs
dc.subject antibakteriální účinek cs
dc.subject Escherichia coli cs
dc.subject Staphylococus aureus cs
dc.subject Mikrococus luteus cs
dc.subject Bacillus subtilis cs
dc.subject Bacillus cereus cs
dc.subject smelting salt en
dc.subject JOHA HBS en
dc.subject additive en
dc.subject phosphates en
dc.subject antibacterial effect en
dc.subject Escherichia coli en
dc.subject Staphylococus aureus en
dc.subject Mikrococus luteus en
dc.subject Bacillus subtilis en
dc.subject Bacillus cereus en
dc.title Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem). cs
dc.title.alternative Antibacterial effect of smelting salts HBS. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2006-09-14
dc.description.abstract-translated With the view of improvement or adjustment chemical constitution and physiochemical feature to the food products carry the hod food additive. Among these matters lines also smelting salts that can help stabilize mixture albumins and oils in molten cheeses. Most often used smelting salts are phosphates soda lye, diphosphate and polyphosphate. This work is bent on smelting salt JOHA HBS. JOHA HBS is concerned verification antimicrobial activity on choice log bacteria. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2185
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2006_bp.pdf 4.810Mb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account