Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Význam a identifikace bakterií Campylobacter v potravinách
Autor: Sobel, Richard
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: Campylobacter je v posledních letech stále více se rozšiřující mikroorganismus, jež způso-buje vážná onemocnění, zejména onemocnění alimentárního původu. Cílem této práce bylo charakterizovat a popsat jednotlivé druhy kampylobakterů, včetně jejich výskytu a zdrojů v přírodě a potravinách. Rovněž byly popsány nemoci a jejich komplikace způsobené kam-pylobaktery. Nakonec byly popsány možnosti identifikace kampylobakterů z prostředí a potravin klasickými plotnovými metodami a také jednou z nejvyužívanějších metod mo-lekulární biologie (PCR = polymerázová řetězová reakce).
URI: http://hdl.handle.net/10563/14171
Datum: 2010-05-26
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 14835


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
sobel_2010_bp.pdf 1.454Mb PDF Zobrazit/otevřít
sobel_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
sobel_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet