Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Hábová, Jitka
dc.date.accessioned 2010-07-20T07:49:54Z
dc.date.available 2010-07-20T07:49:54Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14277
dc.description.abstract Diplomová práce vymezuje potraviny pro zvláštní výživu a jejich specifický význam ve výživě osob v různých nutričních situacích. Práce je zaměřena na potraviny bezlepkové. Popisuje onemocnění celiakie a základní principy bezlepkové diety. Cílem práce bylo se-stavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené pro zdravé jedince a osoby s celiakií. cs
dc.format 76 s., 13. příloh cs
dc.format.extent 3376981 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject potraviny pro zvláštní výživu cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject lepek cs
dc.subject bezlepková dieta cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject nutriční hodnoty cs
dc.subject ekonomické vyhodnocení cs
dc.subject foodstuff designed for special nutrition en
dc.subject coeliac disease en
dc.subject gluten en
dc.subject gluten free diet en
dc.subject menu en
dc.subject nutritional values en
dc.subject economic evaluation en
dc.title Využití potravin pro zvláštní výživu při stravování osob v různých nutričních situacích cs
dc.title.alternative Usage of foodstuff designed for special nutrition during boarding of people in the various nutritional situations en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Družbíková, Helena
dc.date.accepted 2010-06-01
dc.description.abstract-translated This diploma thesis specifies foodstuff designed for special nutrition and their particular importance in the nutrition of people in the various nutritional situations. The study is fo-cused on the gluten-free foodstuff. The thesis describes the coeliac disease and the basic principles of the gluten-free diet. The aim of the thesis was to compile and compare both nutritionally and economically menus prepared for healthy people and also for people suffering from coeliac disease. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15122
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
hábová_2010_dp.pdf 3.220Mb PDF View/Open
hábová_2010_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
hábová_2010_op.doc 47Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account