Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Identifikace bakterií vyskytujících se ve zrajících sýrech
Autor: Prosser, Jiří
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na bakteriální identifikaci a mikroflóru vyskytující se ve zrajících sýrech. Teoretická část pojednává o identifikaci bakterií, o jejich klasifikaci, systematice a o metodách určování. Dále je popsáno rozdělení jednotlivých druhů sýrů se zaměřením na sýry zrající. V praktické části byly testovány zrající sýry dostupné v obchodní síti v ČR. Byly sledovány celkové počty mezofilních a psychrotrofních mikro-organizmů, koliformních bakterií a Listeria monocytogenes. Ze vzorků byly izolovány čisté kmeny, které byly identifikovány dostupnými metodami. Některé vzorky překročily množ-ství koliformních bakterií, avšak žádný vzorek neobsahoval nebezpečnou bakterii L. mono-cytogenes.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14552
Datum: 2010-08-25
Dostupnost: Práce bude přístupná bez omezení od 25.08.2012
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 14827


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
prosser_2010_dp.pdf 15.10Mb PDF Zobrazit/otevřít
prosser_2010_vp.doc 50Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
prosser_2010_op.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet