Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Použití přírodních barviv pro vybrané výrobky z ovoce
Autor: Slanicayová, Magdaléna
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Tato práce se zabývá potravinářskými barvivy. Cílem teoretické části je popsat fyzikální aspekty týkající se světla a barev. Teoretická část také popisuje přírodní a syntetická barviva používaná pro barvení potravin v souvislosti se současnou legislativou ČR a EU. Praktická část je vypracována pro potřeby společnosti Linea Nivnice, a.s. Zabývá se náhradou syntetických barviv (omezených současnou legislativou EU) barvivy přírodními. Následně je zkoumána barevná stálost přírodních barviv ve vybraných výrobcích z ovoce. Bylo také provedeno senzorické hodnocení dětské jahodové výživy u neškolených konzumentů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14805
Datum: 2011-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 21591


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
slanicayová_2011_dp.pdf 4.325Mb PDF Zobrazit/otevřít
slanicayová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet