Vliv obsahu škrobu na základní technologické ukazatele kvality pšeničné mouky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv obsahu škrobu na základní technologické ukazatele kvality pšeničné mouky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv obsahu škrobu na základní technologické ukazatele kvality pšeničné mouky
Autor: Janíková, Zuzana
Vedoucí: Dvořáková, Monika
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu škrobu na základní technologické ukazatele kvality pšeničné mouky. Teoretická část je věnována charakteristice škrobu, vlastnostem a hodnocení technologické kvality pšeničné mouky, s tím spojené požadavky na kvalitu pšeničné mouky a v neposlední řadě stručně pojednává o vícerozměrných statistických metodách. Praktická část je zaměřena na stanovení vlhkosti, obsahu popele, dusíkatých látek, škrobu a na statistické vyhodnocení těchto parametrů. Vlhkost u vzorků průměrnou hodnotou 13,1 % splňovala požadavky normy, taktéž průměrná hodnota obsahu škrobu 70,0 % splňovala dané požadavky. Obsah dusíkatých látek průměrnou hodnotou 13,3 % však požadavek normy nesplňovala. Bylo také potvrzeno, že druh mouky ovlivňuje obsah škrobu. Nejvyšší pozitivní korelace byla prokázána mezi parametry lepkem a dusíkatými látkami. Jsou to parametry, které spolu úzce souvisejí, protože lepek je směs bílkovin (dusíkatých látek).
URI: http://hdl.handle.net/10563/14814
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 22620


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
janíková_2011_dp.pdf 1.501Mb PDF Zobrazit/otevřít
janíková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
janíková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet