Izolace a stanovení vitaminu D v mléce

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Izolace a stanovení vitaminu D v mléce

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Izolace a stanovení vitaminu D v mléce
Autor: Stránská, Vanda
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce pojednává v teoretické části o fyziologických účincích vitaminu D, jeho přítomnosti v různých potravinách a možnostech jeho izolace. Dále je popsán princip kapalinové chromatografie. V experimentální části jsou popsány postupně jednotlivé izolační kroky pro stanovení vitaminu D, technika zmýdelňování a následné zakoncentrování vzorku. Byly nastaveny chromatografické podmínky, za kterých byl vitamin D v potravinách kvantifikován.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14919
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22642


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
stránská_2011_dp.pdf 2.120Mb PDF Zobrazit/otevřít
stránská_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
stránská_2011_op.doc 88.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet