Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv procesních parametrů na přípravu emulzí
Autor: Zatloukal, Tomáš
Vedoucí: Vltavská, Pavlína
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem rychlosti otáček během přípravy emulzí, dále vlivem teploty skladování na jejich stabilitu a velikost částic. Emulze byly připraveny metodou emulgace pomocí systému dvou emulgátorů, zařízením Ultra-Turrax při rozdílné rychlosti otáček (3400, 12400, 13400, 14400 a 15400 ot./min). Emulze byly skladovány při teplotě 4 °C, 25 °C, 37 °C a 50 °C a pozorovány jak vizuálně, tak mikroskopicky a v pravidelných časových intervalech měřena jejich velikost částic pomocí přístroje Zeta Nano ZS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14965
Datum: 2011-05-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 22650


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zatloukal_2011_dp.pdf 18.81Mb PDF Zobrazit/otevřít
zatloukal_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zatloukal_2011_op.doc 107.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet