Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Implementace standardů kvality HACCP, IFS, bRC do potravinářského provozu
Autor: Lampertová, Zuzana
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Tato diplomová práce podává přehled o historii i aktuálním statusu kvality tak, jak je vnímána potravinářskými provozy. Jakost je rozhodujícím faktorem stabilní ekonomické výkonnosti podniků. V dnešní době je nabízeno několik navzájem si podobných návodů ? standardů jak docílit určité úrovně kvality ? prosperity. Vzhledem k rozsáhlosti této problematiky je tato práce zaměřena především na HACCP, normy ISO 9001, IFS, BRC a Tesco standard. Prostředkem a osou k neustálému zdokonalování systému a procesu je sedm nástrojů jakosti. Odrazem úspěšnosti naplňování standardů je auditorský proces, kterým druhá či třetí strana validuje míru naplnění požadavků standardu. V druhé polovinětéto práce je nastíněna aktuální situace v problematice kvality, kdy stále zvyšující se požadavky dodavatelsko ? odběratelských vztahů dopadají na podniky střední a menší velikosti. Jsou zde přiloženy mnou vypracované dokumenty: Příručka kvality, Plán HACCP, Provozní řád a Interní audit.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15013
Datum: 2011-08-19
Dostupnost: Práce bude přístupná bez omezení od 19.08.2013
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 22629


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
lampertová_2011_dp.pdf 5.667Mb PDF Zobrazit/otevřít
lampertová_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
lampertová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet